یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور ژو جین در موسسه فناوری و مهندسی مواد نینگبو (NIMTE) آکادمی علوم چین (CAS)، یک جاذب پلی یورتان بر پایه لیگنین با کارایی بالا را سنتز کرده است. اصلاح نشت نفت، با همکاری گروه پروفسور چن تائو در NIMTE و گروه پروفسور یان نینگ در دانشگاه تورنتو (U of T). این مطالعه در مجله مهندسی شیمی منتشر شد.
در سالهای اخیر، نشت نفت خام یا مواد شیمیایی آلی منجر به خسارات اقتصادی ، اتلاف منابع پتروشیمی و آلودگی شدید زیستمحیطی شده است که تهدیدات بزرگی برای اکوسیستم دریایی و سلامت انسان به همراه داشته است. با این حال، روش های موجود برای پاکسازی نفت خام قادر به ترکیب عملکرد عالی اصلاح با حفاظت از محیط زیست نیستند.
محققان در NIMTE از اثر فوتوترمال ناشی از نور خورشید به عنوان منبع انرژی برای گرم کردن اجزای نفت سنگین استفاده کردند، بنابراین ویسکوزیته بالای ذاتی آنها را به میزان قابل توجهی کاهش دادند تا به پاکسازی سریع و کارآمد نفت خام دست یابند.
آنها از طریق یک فرآیند ساده کف پلی اورتان، فوم های پلی یورتان مبتنی بر لیگنین را تهیه کردند . به عنوان یک جاذب فتوترمال، فوم پلی اورتان تهیه شده با نانولوله های کربنی (CNTs) دوپ شد و جذب نور خورشید عالی 97 درصد را برای روغن سنگین با دمای سطح آنها حتی بیش از 90 درجه سانتیگراد پس از 500 ثانیه قرار گرفتن در زیر یک نور خورشید نشان داد. فوم های اصلاح شده بیش از شش برابر وزن نفت خام خود را در مدت شش دقیقه زیر یک نور خورشید جذب کردند.
علاوه بر این، جاذب های فوم مبتنی بر لیگنین در محیط های قلیایی با راندمان تخریب به 88.03٪ و نرخ تخریب 6.25 میلی گرم در ساعت در محلول آبی 2 mol/L NaOH در دمای 80 درجه سانتیگراد به مدت 10 ساعت قابل تجزیه بودند. در همین حال، CNT ها را می توان از همان شرایط بازیابی کرد.
این کار نه تنها یک رویکرد کارآمد و سازگار با محیط زیست برای اصلاح و بازیافت نشت نفت خام سنگین ارائه کرده است، بلکه استفاده با ارزش از پلیمرهای زیستی تیره رنگ را نیز روشن کرده است